Jó, hát penne nem volt itthon, mini fussiliből készült. Na de mekkora ötlet paprikával, tonhallal, olívával turbózni! Ismétlést követel :) Meg-e lepődünk-e, hogy egy újabb Good Food recept? :) Nem. Ez van most, a szakácskönyvek lapulnak a polcon, a magazint meg használom ezerrel. Jó így nekem most.
Hozzávalók:
- 15 dkg fussili tészta
- 1 ek ikívaolaj
- fél-fél sárga- és piroshúsú paprika
- 4 dkg olívabogyó - vegyesen zöld és fekete
- 1 doboz kockázott hámozottparadicsom-konzerv
- 2 kis doboz tonhal (56 g volt darabja)
- só, 1 tk cukor
- 1 duci :) gerezd átnyomott fokhagyma
- fél kk cayenne-i bors
- 2 ek reszelt parmezán
Az olívaolajat felforrósítottam, a csíkokra vágott paprikákat sütni kezdtem benne gyakran megkeverve. 4-5 perc múlva hozzátettem a fokhagymát és a cayenne-i borsot, picit még átpirítottam. Ráöntöttem a paradicsomkonzervet, ment bele az olívabogyó, a cukor, kevés só. 10 percig rotyogtattam alacsony lángon, ekkor még belekevertem a lecsöpögtetett tonhalat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése