Gyorsan, valami finomat! Vagy nem olyan gyorsan. Egyszóval, el lehet térni a kaptafától, csak minek. Mert a recept eredeti címe: Oven-fied risotto. Na persze, csak nem ennyi idő alatt. Előkészítettem, betettem a sütőbe az előírt időre (18 perc), majd kivettem a rizslevesemet a sütőből. Aztán szépen megcsináltam rizottónak, fel a gázra, keverget, elkészül. Viszont nagyon finom, nagyon egyszerű, ha kihagyjuk a bacont, még vega is lehet. Én az egyszerűsített verziót írom most le, amiből a sütős kurfli kimarad.
Hozzávalók:
- 25 dkg arborio rizs
- 12,5 dkg kockázott bacon
- 2,5 dkg vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 15 dkg koktélparadicsom
- 2,5 dl fehérbor (esetünkben Nagy-Somlyói Cuvée)
- 6 dl csirke alaplé (alnatura kockából)
- frissen őrölt bors
- 5 dkg reszelt parmezán
A bacont egy közepes méregű lábosban hevíteni kezdem. Mielőtt nagyon megégne, de már pirosodik, beleteszem a vajat és az apró kockákra vágott hagymát. 3-4 percig fedő alatt párolom. Hozzáadom a rizst, keverek rajta egyet, beleöntöm a bort. Forrásba hozom, hagyom, hogy a rizs jórészt magába szívja a bort. Felöntöm az alaplével, beleteszem a félbevágott koktélparadicsomokat, megborsozom, felforralom, és sűrűn megkeverve addig főzöm, amíg a rizs nagyjából megfő, az egésznek pedig főzelék állaga nem lesz. Ekkor beleteszem a parmezán nagy részét, átkeverem, és tálalom. A tányérban még megszórjuk parmezánnal. Fehérbor illik mellé, de lehet málnaszörpöt is inni hozzá :)
3 nagyobb vagy 4 kisebb adag. Ez a recept is a Good Food 80 best-ever recipes-ből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése