Bekapcsoljuk a sütőt 120 fokra légkeveréssel. A tojásfehérjét habbá verjük, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és mindig újra verjük a fehérjéket. Belekeverjük a kakaóport és a vörösborecetet, és a masszát 2 sütőpapírral kibélelt tepsin 22 cm-es körré simítjuk (előtte érdemes megrajzolni a karikát). Sütőbe toljuk és legalább egy órán át sütjük, majd lekapcsoljuk a sütőt és ott hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojássárgáját felverjük a cukorral, hozzákeverjük a lisztet és a kakaóport. A tejet és a tejszínt összemelegítjük, beletördeljük a csokit és felolvasztjuk benne, belekeverjük a vaníliaesszenciát is. A tojássárgás masszához keverjük a csokis tej felét (folyamatos keverés mellett), majd ezt visszaöntjük a lábosba, és folyamatos keverés mellett felforraljuk a krémet. Gyakori keverés mellett hagyjuk kihűlni.
Az én krémem nem lett igazán sűrű, ezért nem rétegeztem tortává, hanem egyszerűen nyakonöntöttem a pavlovákat a csokiszósszal. Akinek sűrű lesz a krém, rakja toronnyá, nagyon mutatós lesz. *** Update, módosítottam a krémen kicsit, 1 dl tej elég bele, és gyönyörű krém lesz belőle.
A recept Nigelláé, neve Ragacsos csokitorony, és a Hogyan váljunk házi istennőkké c. könyvéből való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése