2007. április 12., csütörtök

Paprikás krumpli


Nincs még egy ilyen egyszerű étel, mint a paprikás krumpli, és mégis milyen finom, és milyen sokféleképp el lehet készíteni! Az igazi persze a bográcsban készülő, nekem a villával összenyomott, tejföllel tálalt változat, savanyú (nyáron kovászos) uborkával. A tesóm szerint galuskával a legjobb, hát én maradok a klasszikusabb verziónál. Szerencsére húsvétkor az idő is jó volt, kert és tűzrakóhely is a rendelkezésünkre állt, sör is akadt a hűtőben :)



Hozzávalók:





  • 3 ujjnyi füstölt kenyérszalonna




  • 6 fej hagyma




  • 3 kg krumpli




  • pirospaprika, só




  • 1 zöldpaprika




  • 2 paradicsom




  • füstölt kolbász




  • lecsókolbász




A szalonnát apróbb kockákra vágtuk, és kiolvasztottuk. Az apróra vágott hagymát ezen jól megdinszteltük, majd hozzáadtuk a vastag hasábokra vágott krumplit, összeforgattuk, és megszórtuk pirospaprikával. Felöntöttuk annyi vízzel, ami épp ellepte a krumplikat, megsóztuk, és hagytuk békén felforrni. Amikor már rotyogott, megkapta a karikázott paprikát és a negyedelt paradicsomokat. Én itt tettem volna bele a karikázott kolbászt, sajnos ezúttal kimaradt, mert csak csípős volt a hűtőben, amit az aprónép nem komál. Szóval a paprikával és a paradicsommal tovább hagytuk főni, és amikor már majdnem készen volt minden, belehajigáltuk a lecsókolbász-karikákat. A tesóm szaggatott bele 2 tojásból és lisztből készült galuskákat, összefőztünk mindent, aztán leszedtük.



8 adag lett belőle




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése