2007. április 8., vasárnap

Karalábéleves


A húsvét alapvetően a tesóméknál telt. Azt a munkamegosztást találtuk ki, hogy ők vásárolják a piacosat, mi meg a teszkóst. Lett főtt sonka, festettünk tojást - alapvetően én, és nagyon élveztem, már amikor sikerült a lányokat rábeszélni, hogy ne támaszkodjanak az asztalnak, mert mindenhova lötyög kifele a színes lé. Szombaton karalábéleves és túrógombóc sok cukros tejföllel, este sonka, tojás, zöldségek, mazsolás és mentes kalács. Vasárnap paprikáskrumpli bográcsban, sörrel. Mármint nem a paprikáskrumpli kapott sört, hanem az azt főzők, ami után nem akartunk autóba ülni, szóval még egyet ottaludtunk. Viszont kipróbáltuk a tesómék bugyborékolós kádját, ami nem gasztrotéma, de a húsvét szerves része volt. Bugyborékolós kád rulez :)



Hozzávalók:





  • 3 karalábé




  • 2 sárgarépa




  • 1 csokor friss petrezselyem




  • 4 gerezd fokhagyma




  • só, bors, natúr vega mix, pirospaprika




  • kicsi olaj, liszt




  • 1 doboz tejföl




  • 1 tojás




A zöldségeket megpucoltuk, a répát felkarikáztuk és kis olajon párolni küldtük. A karalábét felkockáztuk, a puhuló répákhoz adtuk és felöntöttük vízzel. Sóztuk, biovegetáztuk. Itt kellett volna fokhagymákat és a borsot is belenyomatni, ez elmaradt, és hiányzott is az íze. Szóval hagytuk ezeket együtt főni. Amikor megfőttek, pirospaprikás rántással sűrítettük, belenyomattuk a tejfölt és az 1 tojásból és a lisztből kikevert nokedliket beleszaggattuk, valamint megszórtuk a tetejét a friss petrezselyemmel. Megfőttek a galuskák, és készen is voltunk.



Még Valaki is két tányérral evett belőle, aki állítása szerint nem szereti a karalábét.



6 adag, saját kútfőből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése