" S jutott eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat..." . Vagyis fogyikonyha Ági postjáról eszembe jutott a tavalyi május elseje, amikor a két vemheske (kopirájt báj nemisbéka) a fogadott anyjával ebédelni ment, és előbbiek spárgával töltött pulykát (?) ettek, újkrumplival. Nyilván ebből is el kellett készítenem a saját verziómat.
Hozzávalók:
2 szelet pulykamell (kb. 30 dkg)
25 dkg zöldspárga
2 dl tejszín
5 dkg trappista sajt
só, vegyesbors
kis olaj
A hússzeleteket megmostam, megtörölgettem, és folpack alatt kicsit kiklopfoltam. Ezután mindkét oldalukon megsóztam, őröltem rá vegyesborsot, és 3-3 db meghámozott zöldspárgát tettem a közepükre. Feltekertem a húsokat, és fogpiszkálóval összetűztem őket. Kis olajon körbekapattam a tekercseket, majd egy nem túl nagy tepsibe fektettem. Aláöntöttem a tejszínt, mellészórtam a reszelt sajtot, és a maradék spárgákat 3-4 cm-es darabokra vágva. Alufóliával letakartam, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.
Közben elkészítettem a petrezselymes újkrumplit. Amikor a hús megsült, kivettem a tekercseket a szószból, külön tányérra tettem és az alufóliát újrahasznosítva letakartam, hogy melegen maradjanak. A mártást átöntöttem egy kislábosba, és 4-5 perc alatt összeforraltam.
2 adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése