A legutóbbi GBT témája a golyó volt. Vagy gömb. Esetleg gombóc. Én sajtgolyókkal készültem, elkélt volna mellé valami saláta, de akár előételnek is kiváló darab.
Hozzávalók:
- 25 dkg trappista sajt
- 25 dkg füstölt, kolbászos eidami
- 3 tojás
- bors, őrölt szerecsendió
- zsemlemorzsa a hempergetéshez
- olaj a kisütéshez
A sajtokat Valakivel lereszeltettem. Egy mély tálba ütöttem a tojásokat, daráltam bele borsot és jó sok szerecsendiót, majd beleforgattam a sajtokat. Ezzel kész is volt a massza. Kisebb diónyi golyókat formáltam belőle, zsemlemorzsába hempergettem, majd jó forró olajban néhány perc alatt megsütöttem őket.
Kb. 50 golyó lett belőle, a receptet az Tutireceptekről vettem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése