Azon túl, hogy finom, még egészségesnek is tűnik, ugyanis no cukor, viszont tk. liszt és zabpehely, no meg sok alma. Azért összképrontás végett én vaníliafagyival ajánlom :)
Hozzávalók:
- 15 + 5 dkg vaj
- 10 dkg juharszirup
- 3 tojás
- 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- 12 dkg zabpehely (apróbb szemű)
- 5 dkg aszalt vörösáfonya
- 3 evőkanál fehérbor
- 65 dkg alma (pucolva)
A vörösáfonyát leöntöttem a borral, mikróban 25 másodpercig melegítetem, félretettem. A 15 dekányi vajat a mikróba dobtam úgy 15 másodpercre, hogy jó puha legyen, de ne folyjon. Ezt aztán áttettem az aprítógépbe, hozzámértem a juharszirupot, beleütöttem a tojásokat, kissé összekevertettem. Hozzáadtam a lisztet, sót, sütőport, megint kevertettem, a végén kézzel belekevertem a zabpelyhet. Kivajaztam a piteformát, rétesliszttel liszteztem, és a tészta 2/3-át belenyomkodtam.
Megtisztítottam és nagyobb kockákra vágtam az almát, a tészta tetejére halmoztam, majd megszórtam a leszűrt vörösáfonyával (a visszamaradt édes bort felhörpintettem :). A maradék tésztát rácsípkedtem az almakupacra, majd az 5 deka vajat is, és 180 fokos sütőbe toltam. 50 perc alatt sült készre.
A 2010 októberi Blikk Nők Konyhából
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése