Hozzávalók:
- 3+5 dkg vaj
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg spenót (fagyasztott, leveles)
- 15 dkg túró (minna alacsony zsírtartalmú)
- egy kupica :) tej
- 4 dkg reszelt parmezán
- 2 tojás + 1 sárgája
- 20 dkg liszt
- só, bors, szerecsendió
- a tálaláshoz tejföl, érettebb sajt
A 3 dkg vajon megpároltam a nagyon apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadtam a spenótot, enyhén sóztam, beletettem a tejet és úgy 2 percig főztem. Hagytam langyosra hűlni, ekkor leturmixoltam (biztosra kell menni), majd hozzáadtam a túrót, parmezánt, a tojásokat, fűszereket (sokat, mert igényli). Jól összekevertem, majd apránként elkevertem a liszttel is.
Jó nagy lábosnyi forró vízbe szaggattam evőkanállal a nokedliket, majd miután elkezdtek feljönni a tetejére, 15 percet főztem. Az 5 deka olvasztott vajon átforgattam, lehetett tálalni.
Mi tejföllel és sajttal ettük, nem volt kedvem további parmezánt reszelni, ugyanis az első körtől, ahol a 4 dekát reszeltem, fagyási sérülésem lett (a mélyhűtőben tartom a parmezánt). Megfordult a fejemben a vaj helyett füstölt szalonna zsírján forgatni, de így egyszerűbb volt, és jobb is szerintem.
4 adag, az eredeti recept a Tutitippekről. Mivel nem túl fotogén :) étel, fénykép nem készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése