Egyre jellemzőbb mostanában, hogy hétvégén egy kedvelt gasztroblogger aktuális bejegyzéséből főzök. Kicsi Vú bejegyzése nagyon adta magát, Valaki szereti a gombát, Mókamiki a tésztát, én meg a gyors ételeket. 11-re értünk haza a vásárlásból, 12-re már szerintem aludt a fiatalkorú (amolyan jó bölcsis módjára). Én egyébként szintén tagliattéval szeretettem volna, de elfelejtettünk venni, így is nagyon finom volt.
Hozzávalók:
- 10 dkg bacon
- 1 fej hagyma
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 25 dkg laskagomba
- 2 dl tejszín
- 1 marék aszalt paradicsom
- só, bors
- kicsi olívaolaj
- 20 dkg mini penne
A bacont egy kevés olivaolajon kiolvasztottam, majd kiszedtem a jól átsült darabokat. A nagyon kicsire aprított hagymát megpároltam a visszamaradt zsiradékon, a végén hozzátettem az átnyomott fokhagymát is. Közben megmostam a laskát (nem egy bizalomgerjesztő darab, de sebaj), a nagy tönkjét levágtam, kidobtam, a maradékot csíkoztam. Amikor a hagymák elkészültek, hozzáadtam a gombát, kicsit átforgattam, majd felöntöttem a tejszínnel és borsoztam. Felcsíkoztam az aszalt paradicsomot is, beletettem, és hagytam az egészet rotyogni úgy 10 percet. Közben kifőztem a tésztát előírás szerint, és tálaltam.
4 adag, az eredeti tehát Kicsi Vútól
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése