A burgundi marha adta a kiinduló ötletet, de nem akartam ugyanolyat, és keresgélni sem volt kedvem újabb recept után. Kár is lett volna, akkora sikert aratott a marhám, hogy még.
Hozzávalók:
- 1 kg marha gömbölyű felsál
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál mangalicazsír
- 1 fej hagyma
- fél szál póréhagyma
- 6 szál sárgarépa
- 50 dkg gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt rozmaring
- 2 mokkáskanál római kömény
- só, tarkabors
- 2 dl vörösbor (jelen esetben szekszárdi kadarka)
- 2 evőkanál vargányás olaj
Nagy lábosban dolgoztam, amit a sütőbe is lehet tenni. A zsírt a szalonnával összeolvasztottam, majd a töpörtyűket kiszedegettem belőle. A hagymákat apróbbra vágtam, megdinszteltem, majd ebben pirítottam körbe a kisebb kockákra vágott marhahúst. Fűszereztem, felöntöttem a vörösborral, és a sübőbe tettem 160 fokra, 1,5 órára. Ekkor beletettem a karikázott répát, és fél órára újra magára hagytam. Ekkor felcsavartam 180 fokra, és nekiláttam gombát mosni, negyedelni. Kis vargányás olajon megpároltam a gombát, és amikor már 2,5 órája készült a ragu, hozzátettem. Még fél óra, és tökéletesen porhanyósra főtt minden. Főtt krumplival tálaltam.
8 adag, saját kútfő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése