Hozzávalók:
- 2 evőkanál vaj
- 3 szál sárgarépa
- 1 nagy póréhagyma (a zöldje is)
- 3/4 bögre arborio rizs
- 1 bögre zöldborsó
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál fagyasztott olasz fűszerkeverék (Aldi, hozzávalók: #)
- 2,2 l zöldségleves alaplé (Alnatura kockából)
- 2 dl tejszín
- petrezselyem, vegyesbors
A vajat megolvasztottam, majd a karikákra vágott répát és a pórét jó 5 perc alatt megpároltam kissé az olasz fűszerekkel. Hozzátettem a lisztet, 1 percig kevergettem alacsony lángon, aztán szép lassan hozzáadtam a forró alaplét, hogy ne csomósodjon be a liszttő a leves. Belekevertem a rizst, és kb. 15 percet főztem gyöngyözve. Ekkor hozzáadtam a borsót is, még főtt 15 percet, ekkor felengedtem az előtte felmelegített tejszínnel, rottyantottam, és elzártam a lángot. Itt még hozzákevertem egy kevés friss petrezselymet, és tálaltam.
8 adag, egy korábbi levesemet költöttem tovább
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése