Hm, itt az ideje életet lehelni ebbe a blogba, mielőtt illetéktelenül hívnám magam gasztrobloggernek. Pedig enni szoktunk, csak én nem szoktam leírni. Mindegy is, ma palóclevest főztem, holnapra is marad.
Hozzávalók:
- kevés olaj
- 2 közepes vöröshagyma
- 30 dkg marhahús
- 30 dkg zöldbab
- 2 közepes sárgarépa
- 2 nagy krumpli
- 1 doboz tejföl
- 1 púpozott teáskanál liszt
- 2 kávéskanál pirospaprika
- só, bors
- 2 kis babérlevél
- 1 teáskanál fehérborecet
A hagymát pucoltam, aprítottam, és az olajon kevés só társaságában üvegesre pároltam. Rátettem a kisebb kockákra vágott marhahúst, átpirítottam, majd hozzákevertem a pirospaprikát. Öntöttem rá egy kis pohár vizet, borsoztam és sóztam még egy kicsit, majd kuktában 45 perc alatt majdnem készre főztem. Hozzátettem a zöldbabot, felöntöttem vízzel. Amikor felforrtak, beletettem a karikákra vágott sárgarépát és a babérlevelet. Kb 10 perc múlva ment utána a nagy kockákra vágott krumpli. Amikor minden majdnem tökéletesen puha volt, behabartam a liszt-tejföl eleggyel (én hideg vízzel higítom, utána teszek hozzá meleget a levesből), felforraltam, majd ízesítettem az ecettel és kész.
Fakanál Évától a recept eredetije, köszönet érte, régi tartozásom magam felé. Bevezetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése