2013. január 8., kedd

Kéksajtos kelkáposztakrémleves

Elég bizarrul hangzik, lássuk be. Pedig nem az! Csak érdemes csínján bánni a kéksajttal, inkább ízt-zamatot adjon a levesnek, ne a karakterét.

Hozzávalók:

  • 1 kis krumpli
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 2 dkg kéksajt (nálam danish blue most)
  • bors, szerecsendió
  • 0,5 l húsleves alaplé
  • 2 ek tejföl
Az alaplével együtt főni tettem a kockákra vágott krumplit. Közben felcsíkoztam a kelkáposztát is, azt is a levesbe tettem. Amikor félpuhák voltak, belemorzsoltam a kéksajtot, aztán készre főztem. Belekevertem a tejfölt, borsoztam, ízesítettem szerecsendióval és leturmixoltam.

2 adag, a Good Food januári számából a recept

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése