Abszolút időszerű recept májusban :) De muszáj leírni, ha már decemberben nem tettem ezt meg, mert megtaláltam az igazit Lilonak hála, egy tapodtat sem mozdulok ettől a recepttől. A lényege szerintem két dologban rejlik: a fűszerkeverékben (kevésbé), és a rövid sütésben (jobban).
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 18 dkg méz
- 16 dkg porcukor
- fél csomag Kotányi mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk szalakáli (ezt én fejlesztettem a receptbe)
- 2 egész tojás + 2 tojás sárgája
- 5 dkg vaj
A mézet, vajat, porcukrot és a fűszerkeveréket összeolvasztottam. Tálba mértem a lisztet, szódabikarbónát, szalakálit, beleütöttem a tojásokat, majd hozzáadtam a folyékony elegyet. Összekevertem, hűtőbe tettem fél napra. Nyújtottam, szaggattam, 180 fokon 5-6 perc alatt megsütöttem (még puha legyen, és világosbarna, amikor kivesszük).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése