Ki ne találkozott volna azzal a kérdéssel saját praxisában, hogy maradt néhány tojásfehérje, mit kezdjek vele? Hát itt egy lehetőség, kérem. Ez is a már említett karácsonyi Burdából való egyébként, egy kincs.
Hozzávalók:
10 dkg darált dió
2 dkg liszt
fél vaníliarúd kikapart bele
egy citrom reszelt héja
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj
Töltelék: nutella vagy egyéb mogyorós-csokis krém (állítólag 10 dkg, szerintem amennyi kell :)
Díszítés: 5 dkg bevonócsoki
A diót összekeverjük a liszttel, vanília belével, citromhéjjal. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és még 1 percig verjük. A habot, a vajat és a diós keveréket összedolgozzuk. Sima végű kinyomózsákbak töltjük, és egymástól 4 cm távolságra 2 centis halmokat nyomunk (sütőpapírra!). 175 fokon, előmelegített sütőben, 8-11 percig sütjük (ez majdnem csak szárítás). Ha kihűltek, kettőt-kettőt nutellával összeragasztunk, a végén a bevonóval díszítjük.
Tapasztalat: ha kicsit megszáradt, akkor sokkal jobb, mint frissen, mert akkor még ragad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése