2006. november 19., vasárnap

Diós-nugátos duchesse


Ki ne találkozott volna azzal a kérdéssel saját praxisában, hogy maradt néhány tojásfehérje, mit kezdjek vele? Hát itt egy lehetőség, kérem. Ez is a már említett karácsonyi Burdából való egyébként, egy kincs.



Hozzávalók:



10 dkg darált dió



2 dkg liszt



fél vaníliarúd kikapart bele



egy citrom reszelt héja



4 tojásfehérje



15 dkg cukor



6 dkg olvasztott vaj



Töltelék: nutella vagy egyéb mogyorós-csokis krém (állítólag 10 dkg, szerintem amennyi kell :)



Díszítés: 5 dkg bevonócsoki



A diót összekeverjük a liszttel, vanília belével, citromhéjjal. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és még 1 percig verjük. A habot, a vajat és a diós keveréket összedolgozzuk. Sima végű kinyomózsákbak töltjük, és egymástól 4 cm távolságra 2 centis halmokat nyomunk (sütőpapírra!). 175 fokon, előmelegített sütőben, 8-11 percig sütjük (ez majdnem csak szárítás). Ha kihűltek, kettőt-kettőt nutellával összeragasztunk, a végén a bevonóval díszítjük.



Tapasztalat: ha kicsit megszáradt, akkor sokkal jobb, mint frissen, mert akkor még ragad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése