2006. november 7., kedd

Tzatziki


Hozzávalók:



2 nagy doboz natúr joghurt



1 nagy doboz 20%-os tejföl



3 nagy uborka



5 gerezd fokhagyma



só, 2-3 evőkanál olivaolaj



A joghurtot és a tejfölt egy konyharuhán át lecsöpögtetjük, legalább 2-3 órán, de még jobb, ha egy egész éjszakán keresztül. Az uborkát apró kockákra vágjuk, besózzuk, és hagyjuk szintén lecsöpögni. Az olivaolajjal összekeverjük az átnyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk az uborkát, végül a tejfölös joghurtot. Alaposan összekeverjük, ha szükséges, még sózzuk vagy adunk hozzá olivaolajat, és jól behűtjük. Ha jól csináltuk, olyan lesz, mint a jól felvert tojásfehérje vagy tejszínhab: nem folyik ki az edényből, ha fejtetőre állítjuk. Önmagában vagy sültekhez köretnek jó kis nyári (őszi, téli, tavaszi) vacsora.



Nikostól tanultam, aki egy igazi görög fickó. És nem cacikinek kell kiejteni amúgy, hanem dzadzikinek, csak úgy mondom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése