2006. november 22., szerda

Ananászos pulyka


Hozzávalók:



1/2 kg pulykamell



15 dkg sonka vagy tarja



1 doboz ananászkonzerv



15 dk sajt



3 dl tejszín



liszt, só (vegeta)



A pulykamell-szeleteket lisztbe forgatjuk, és forró olajban hirtelen fehéredésig sütjük. Tepsibe rakjuk a hússzeleteket, majd mindegyikre rakunk a sonkából és az ananászkonzervből, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tejszínt vegetával összekeverjük (ortodoxok sóval), és az ananászkonzerv levével együtt a húsok alá öntjük. 190 fokos sütőbe tolva először alufóliával lefedve, majd anélkül, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.



A recept Akibacsi anyukájától van, és valami isteni. 4 adag lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése