Az úgy volt, hogy unatkoztam már nagyon a hétvégén a Zalában. A könyv nem szórakoztatott - pedig részben gasztro is (Nem kell mindig kaviár) - mást meg nem nagyon tudok ott csinálni. Ezért aztán kivettem anyós kezéből a fakanalat, bár az előkészítést simán rábíztam. Lehet, hogy nem egy autentikus bolognai recept, de ez minket ne befolyásolt a fogyasztásában.
Hozzávalók:
30 dkg darált sertéshús
2 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 doboz paradicsompüré
só, bors
oregano, bazsalikom
A kis kockákra vágott hagymát olajon jól megpároltam, majd ráborítottam a darált húst, és addig hevítettem sűrűn megkeverve, míg az egész jól ki nem fehéredett. Ekkor hozzáadtam a paradicsompürét (még jobb hámozott paradicsommal) és az áttört fokhagymát, ráöntöttem egy kisebb pohár vizet, majd megsóztam, borsoztam, ízesítettem oreganoval és bazsalikommal. Lefedtem, és kb 15 perc alatt készre főztem. A végén még nagy lángon rotyogtattam kicsit, hogy ne legyen annyira leves, és már tálalhattuk is a kifőtt tészta mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése