Hozzávalók:
3 doboz tonhalkonzerv - jó az olcsóbb is, úgyis leturmixolom
3 evőkanál száraz fehérbor
1,5 dl víz
20 dkg liszt - vagy amennyit még felvesz
2 csokor petrezselyem
7 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj a sütéshez
A tonhalkonzervet lecsöpögtettem, majd hozzáadtam a fehérbort, petrezselymet, karikázott újhagymát, átnyomott fokhagymát, sót, borsot, és a vizet. Rúdmixerrel pépesítettem az egészet, majd hozzáadagoltam és -kevertem a lisztet. Nem kell, hogy kemény legyen, de azért ne is folyjon. Jó sok olajat forrósítottam a legnagyobb serpenyőmben, és teáskanállal beleszaggattam a tonhalas masszát, kb. 5 perc alatt sültek minden oldalukon szép pirosra.
Tartármártással és német krumplisalátával kínáltam.
5 embernek pont elég lett. Stahl-recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése