Azt mondta Valaki anyukája, hogy csináljak már valamit a két csirkemellel. Mert én másképp fűszerezek, mint ő, bátrabban, és szeretnek másfélét enni néha. Gondoltam, ha már arra jártam, megcsinálom a tüzes húsgombócokat. Aztán mire kettőt néztem, a pipicicik felcsíkozottan hevertek. Kicsit bosszankodtam, aztán rögtönöztem.
Hozzávalók:
2 csirkemell
2 teáskanál mustár
pirospaprika
natúr vegeta
provanszi fűszerkeverék
őrölt rozmaring
bors
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
olivaolaj
1 doboz teföl
Egy kis olivaolajban összekevertem a fűszereket, egy evőkanál tejföllel alaposan kikevertem, és ebbe alaposan beleforgattam a csirkecsíkokat. Egy jó fél órát állni hagytam, majd teflonserpenyőbe borítottam szottyostul, magas lángon átpirítottam a húsokat, és felöntöttem 1,5 dl vízzel. 20 perc alatt készre főztem, ekkor kihalásztam a husit, a szaftba kevertem a maradék tejfölt, és berotyogtattam a szaftot. Párolt zöldséggel isteni ebéd lett belőle.
6 adag, saját fejlesztés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése