Hogy kipróbáljunk alternatívákat is...
Hozzávalók:
1 kg gyalult tök
kapor
0,5 l tej
1 közepes hagyma
olaj
3 evőkanál liszt
1 csapott evőkanál pirospaprika
só, cukor, ecet
A hagymát nagyon kis kockákra vágtam, és bő olajban üvegerse pároltam. Megszórtam a liszttel (nekem irdatlan mennyiségnek tűnt, de kell bele ennyi), majd világosbarnára pirítjuk (vajon hogy lehetne csökkenteni az olaj mennyiségén?). Lehúztam a melegről, és hozzáadtam a pirospaprikát (ez is soknak tűnt, de követtem az utasításokat). Átkevertem, felöntöttem a tejjel, kézi habverővel kevertem csomómentesre, és visszaraktam melegedni. A tejes cucchoz adtam a tököt, a kaprot, és jól megsóztam, aztán ha nem is folyamatosan, de nagyon gyakran megkeverve addig főztem, amíg a tök meg nem puhult. Ekkor megszórtam kb. 1 csapott evőkanál cukorral, pici ecetet tettem bele, és már nem forraltam tovább.
4 adag, Anci néni receptje
A klasszikus tökfőzelékem itt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése