Hozzávalók:
25 dkg gomba
1 közepes fej hagyma
olivaolaj, só, bors, kakukkfű
5 tojás
1 kávéskanál liszt
további kevés olivaolaj
Az apró kockákra vágott hagymát olivaolajon megfuttattam. Közben a megtisztított gombát kis kockákra vágtam, és a hagymához adtam. Sóztam, borsoztam jó alaposan, és morzsolt kakukkfüvet szórtam rá, majd lefedtem, max 5 percig közepes melegen pároltam. Amikor szépen levet ereszetett, levettem a serpenyő tetejét, és elforraltam a levét. Ezzel a gomba meg is volt.
A tojásokat szétválasztottam. A sárgákhoz kevertem a kávéskanálnyi lisztet, a fehérjét kemény habbá vertem, és a sárgákhoz forgattam, majd megsóztam. Elővettem a két legnagyobb lapos serpenyőmet, kis olivaolajjal öntöztem, és amikor alaposan felforrósodtak, elfeleztem bennük a tojást. Néhány perc alatt megfordíthatóra sültek, ekkor fordítottam, és készre sütöttem. Tányérra borítottam őket, megkapták a gombát, félbehajtottam, és már csak a fokhagymás-olivaolajas-kiskockás paradocsomsalátát kellett mellétenni.
Kétszemélyes vacsora, köszi Fakanálnak a telefonos segítségért!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése