Egy vasárnap délután azt mondja Valaki, nem sütnék-e valamit. Én pedig egész héten az Ízvarázst forgattam, így tökéletesen biztos voltam benne, hogy csokisat kell sütnöm. A keksz szerényen csokoládés aprósütemény névre hallgat a könyvben, ennél azért többet érdemel :) Szerintem érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl, melegen nem annyira élvezhető.
Hozzávalók:
- 25 dkg puha vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg barnacukor
- 20 dkg sima kristálycukor
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 2 g szárított élesztő
- 6 dkg kakaópor
- 19 dkg étcsokoládé
A sütőt előmelegítettem 160 fokra. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot robotgéppel alaposan kikevertettem, beleütöttem a tojásokat, hozzákevertem a lisztet, élesztőt, kakaóport, majd a végén az apróra vágott csokoládét. Alaposan elkevertem, majd sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal halmokat pakoltam. 15 perc alatt csodaszépen megsültek-száradtak.
Donna Hay Ízvarázsából dolgoztam
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése