Ahogy sok más recept, a cukkinifasírté is évek óta várt a sorára, hogy végre a kipróbálandók közül a kipróbáltak közé kerüljön. Valaki anyukája csomagolt a múlt héten mindenféle házi termesztésű zöldségeket, köztük két szép cukkinit, kár lett volna veszni hagyni őket, neki is láttam hát. Egyébként a saláta nagy része is az ő kertjéből való.
Cukkinifasírt:
2 karcsú, de nagyobb cukkini
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
fél fej hagyma
vegete, bors
zsemlemorzsa
A cukkiniket megmostam, meghámoztam, ahol kellett, a magos részt eltávolítottam, és nagyobb kockákra vágva, adagonként az aprítógépben " lereszeltem" . Jó alaposan megszórtam vegetával, hogy levet engedjen, majd kifacsartam, hozzáadtam a tojást, áttört fokhagymát, kiskockás hagymát, borsot, további vegetát, és annyi zsemlemorzsát, hogy keményebb fasírt állaga legyen a cuccnak. A problémák itt kezdődtek, hiszen Fakanálnál azt olvasom, hogy " Nem túl forró, nem túl sok zsiradékban - én olajban - süssük szép pirosra a kérgét úgy, hogy lehetőleg a belseje is átsüljön." , hát ez leírva igen egyszerű, kivitelezni egy olajban sütésben nem gyakorlottnak nem annyira az. Üzenet magamnak: inkább tovább kell sütni alacsony fokozaton. Egyszóval finom, de középen kissé nyers fasírtokat kaptam :-O Béndzsadzsó vagyok :)
Saláta:
3 fej érett paradicsom
fél kígyóuborka
mindenféle színű paprikák
1 kis fej lilahagyma
fél doboz kukorocakonzerv
só, majoranna, bazsalikom (lehettem olyan szemét magammal, hogy nem pakoltam az albérleti cuccba a provanszi fűszerkeveréket???)
olivaolaj
Hát ezt nem magyarázom, mindent összeaprítottam, majd fűszereztem, olajoztam, kész.
Fokhagymás tejföl:
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
vegeta
frissen őrölt vegyesbors
Ezt Valaki rakta össze, remek elegyet kevert (mekkmester :), szintén nem részletezem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése