Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 3 nagyobb szál sárgarépa
- 2 kisebb szál fehérrépa
- 50 dkg füstölt sertéscomb
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 kis fej hagyma
- pirospaprika, só
- 1 pohár tejföl
- 2 evőkanál mustár
A lencsét néhány órára vízbe áztattam, majd fogtam a legnagyobb lábosomat, beleönöttem a lencsét és az 1X1 cm-es kockákra vágott sertéscombot, felöntöttem sok-sok vízzel, kicsit megsóztam és főni küldtem. Közben megpucoltam és felkarikáztam a répákat. Amikor a lencse már közelített a kész állapothoz, a levesbe szórtam a répákat, majd az egészet készre főztem. Hagymás-pirospaprikás rántással sűrítettem a levest, majd a legvégén hozzákevertem a tejfölt és a mustárt.
8 bőséges adag, Horváth Ilona nyyomán
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése