Hű de szép alliteráció :) Azt is írhattam volna, hogy gyömbéres-almás kacsasült. De akkor nem kap szót a golden syrup, ami pedig igen jó találmány, nem is értem, eddig miért rejtőzött a kamrafiók mélyén. Lényeg a lényeg, nemisbéka kartácsnő ajánlott egy receptet, és meg jó szokás szerint kicsit átformáltam. Hogy jól sikerült, az nem vitás, karácsony reggelén pedig kacsazsíros zsömlét toltam arcba be :) Most meg jól ideírom, lassan egy hónap elteltével, hm, még mielőtt aludni térne a blogom...
Hozzávalók:
- 2 kacsamell
- 2 alma
- 1 csokor újhagyma
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 2 evőkanál karácsonyi ízesítésű golden syrup
- só
A kacsamelleket megmostam, szárazra töröltem, majd a zsíros felét kárókockásra bevagdostam, vigyázva rá, hogy a hártya ne sérüljön. Erős hőmérsékleten először a zsíros, majd a nemzsíros részüket megkapattam, a nemzsíros oldalt megsóztam. Egy nagy jénaiba tettem a kacsamelleket, és a karikákra vágott újhagymát valamint a megpucolt, szeletekre vágott almát tettem mellé. Nagyjából megszórtam a reszelt gyömbérrel, megöntöztem a golden syruppal, és alacsony hőfokú sütőbe (80 fok) toltam (rohasztásos eljárás, a Gundelben tanultuk). És vártam, hogy megsüljön. Nem sült, biztos türelmetlen voltam. Úgyhogy feljebb kapcsoltam a sütőt, és megsütöttem... Krumpipürével tálaltam. Üzenem magamnak, hogy legközelebb bátrabban lehet bánni a gyömbérrel!
4 adag lett belőle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése