Hozzávalók:
1 bögre rizs
1 közepes vöröshagyma
25 dkg csiperke gomba
2 marék szárított vargánya gomba
2 teáskanál szárított kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
1 dl olivaolaj
1,5 bögre húsleves + 1,5 bögre víz
reszelt parmezán
Kis olivaolajon megpároltam az apró kockákra vágott hagymát. Hozzáadtam a rizst, fél percig pirítottam, majd fokozatosan öntöttem fel, gyakorlatilag folyamatos keverés mellett, a húsleves-víz keverékével. Sóztam, borsoztam, és közepes hőmérsékleten készre főztem a rizottót.
A szárított gombát leöntöttem forró vízzel. A maradék olivaolajon megfuttattam az apróra vágott fokhagymát, majd kiszedtem, és a visszamaradt olajon nagy hőmérsékleten gyorsan megpirítottam a csiperkét. Amikor elkészült, leszűrtem és hozzáadtam a vargányát, sóztam, borsoztam, megszórtam a kakukkfűvel, visszatettem a fokhagymát és összeforgattam. Végül a kész rizottóhoz kevertem a gombát, és jó sok parmezánt reszeltem rá.
3 bőséges adag, Bereznay Tamás nyomán
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése