Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
1+1 evőkanál vaj
30 dkg spárga
30 dkg rizs
1 lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
12 dkg fagyasztott zöldborsó
1 újrépa
1 l húsleves
4 dkg reszelt parmezán
só, bors
A spárgát megmostam, megpucoltam, 1 centis darabokra vágtam. A répát meghámoztam és kis kockákra vágtam, szintúgy a lilahagymával. A fokhagymagerezdet félszeletekre vágtam.
Összeolvasztottam a vajat az olajjal, és ezen megfuttattam a lilahagymát, majd ráöntöttem a rizst, és hozzáadtam a fokhagymát, és 3-4 percig együtt pirítottam őket. Hozzákanalaztam 2 merőkanálnyit a forró levesből, majd amikor ezt elfőtte, újabb 2 merőnyit, és amikor ezt is elfőtte, megkapta a zöldségeket, valamint sót és borsot, plusz a maradék levest. Jó alacsony hőmérsékleten készre főztem, a legvége előtt kicsivel beleszórtam a parmezánt, majd a végén 1 evőkanálnyi vajat még belekevertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése