Moha és Sáfránynál olvastam, hogy mit főz, amikor szinte semmit. És megragadta a fantáziámat, jó kis tavaszi-nyáreleji ízek. Így szombat reggel irány a piac, persze csak a cukkini maradt majdnem el, de aztán mégsem. Kicsit továbbköltöttük ugyan, de ez tök normális. Azért a többesszám, mert befogtam Valakit, egyrészt, mert már késő volt, és minél hamarabb akaram ebédet, másrészt mostanában gyakran megesik, hogy elkezdek valamit, de közben le kell ülnöm, így Valaki kénytelen folytatni :)
Hozzávalók:
1/2 kg apró újkrumpli
2 kisebb cukkini
egy marék zöldspárga
1 szál újhagyma
1 paradicsom
néhány szem olivabogyó
pár karika újfokhagyma szára
friss rozmaring
friss majoranna
kakukkfű
só
bors
olivaolaj
reszelt gouda sajt
A krumplit megmostam, megsikáltam, majd félbevágtam az összeset, és az olivaolajon sütni kezdtem. A cukkinit megmostam, és nem túl kis kockákra vágtam, a spárgát megmostam, meghámoztam, és 2-3 centis darabokra hasogattam, az újhagymával együtt. A paradicsomot is felkockáztam, és a friss zöldfűszert is felaprítottam. Ezeket mind egyben küldtam a krumplik után, majd sóztam, borsoztam, és végül dobáltam rá az újfokhagymát és karikázott olajbogyót. Addig sütöttem, amíg a zöldség meg nem puhult, aztán reszelt goudával jól megettük.
Bő 2 adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése