Hát izé. Úgy indult a dolog, hogy elkészítem ezt a levest itten. Mivel pótcselekvésként (időt kellett húzni) bementem egy Plusba csütörtökön, és ott szembejött egy mangó. Ellenben mascarpone nem jött szembe sehol a nap folyamán. Ahogy nektarin sem. A natúr krémsajtot pedig hiába kevertem össze porcukorral Nemisbéka tanácsa alapján, az valahogy annyira fura ízű lett, hogy a sloziban landolt, így maradt a hagyományos magyar megoldás, a tejföl. Nesze neked karibi parti. Azért finom lett ám, csak nyomokban sem hasonlít az ötletadó recipére :)
Hozzávalók:
1 nagy, érett mangó
6 barna kockacukor (az a kisebbik fajta)
1 evőkanál vaj
löttyintésnyi bacardi
fél liter forró víz
3 púpozott evőkanál tejföl
4 púpozott teáskanál porcukor
1 lime reszelt héja
pici limelé
A mangót megpucoltam, levagdostam a magjáról, és nagyjából feldaraboltam. A megolvasztott vajra dobtam a mangót és a kockacukrokat, alaposan összepároltam, majd aláöntöttem a bacardit, és puhára főztem. Felöntöttem a forró víz nagyjával, és leturmixoltam. Kikevertem a tejfölt a cukorral, felöntöttem a forró víz maradékával, alaposan elkevertem, és a mangós szottyhoz mixeltem. Ekkor belereszeltem a lime héját, csavartam bele egy kis limelét (ennél hülyébb szó kevés van szerintem), és összeforraltam.
3 adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése