A hozzávalókról annyit, hogy nem tudom, az autentikus arrabbiata része-e a kukorica, de annyi étteremben ettem már így, hogy nekem hozzátartozik. Kutatásokat ugyan nem végeztem, örülök esténként mostanában, hogy luk van a fenekemen van mit enni, de most raktam bele. Ha azt mondjátok, hogy nem kell bele, akkor legközelebb nem teszek, ígérem. Chillipaprika meg nem volt itthon, viszont Valaki talált cayenne-i borsot, a maga nemében az is chilli...
Hozzávalók:
20 dkg mini penne tészta
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
4 gerezd fokhagyma
késhegynyi cayenne-i bors
só, bors
egy kávéskanál cukor
fél doboz kukoricakonzerv
2 evőkanál olivaolaj
Feltettem a vizet forrni, a szószt gyakorlatilag annyi idő alatt dobtam össze, amíg a víz felforrt, utána már csak rotyogtattam. A szószhoz az olivaolajon megfuttattam az áttört fokhagymát, majd ráborítottam a paradicsomkonzervet, a szuper (degukergető :) tupperes krumplinyomómmal átnyomkodtam, majd sóztam, borsoztam, beleszórtam a cayenne-i borsot, és forraltam-forraltam. Amikor a víz felforrt, beledobtam a tésztát, sóztam a vizet, kicsi olajat kapott, és amíg a minipennék megfőttek, a paradicsomszósz is besűrűsödött, ekkor szórtam bele a cukrot, hogy csökkentsem a paradicsom savasságát. Belekanalaztam a kukoricát, és befaltuk az egészet. Mind a 3 adagnyit. Fényképezésre nem volt idő :)
3 adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése