Ha már a ribizli-málnalekvár projekt az idén elmarad, pedig oly nagyon készültem rá, legalább egy leves kárpótoljon.
Hozzávalók:
1 doboz ribizli
1 doboz málna
5 dl tej
1 dl tejszín
3 evőkanál cukor
fél lime reszelt héja
A ribizlit lemostam, leszáraztam, az őt ellepő vízmennyiségben, a cukorral együtt felforraltam és fél órát rotyogtattam. Amikor jól megfőtt, a lé nagy részét leszűrtem, egy keveset hagytam azért rajta, majd utánaküldtem a málnát, a tejet, tejszínt, és jól leturmixoltam. A végén belereszeltem a limehéjat, és alaposan behűtöttem. Részemről utócukrozást igényelt volna a leves, de cukorbeteg ebédelt velünk, így ez kimaradt.
4 adag, a recept alapja Beleznay Tamástól származik a Nők Lapjából
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése