Ismét egy utolsó pillanatban véletlenül passzoló alkotás a VKF-re. Köszönet a recept eredetijéért Nemisbékának ill. Gary Rhodesnak :) Köszönet továbbá Trinitynek, az aktuális, szőlős forduló kiírójának. Valamint édesanyámnak, férjemnek, testvéremnek, barátaimnak, főnökömnek, sabada :))
Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj
2 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj
2 evőkanál barnacukor
20 dkg Itália szőlő
1 dl tokaji szamorodni
1 teáskanál étkezési keményítő
A szőlőt megmostam, leszemeztem, kettévágtam, kimagoztam. Szerencsére az Itália fantázianevű szőlő nemcsak nagyon jóízű, de jó nagyszemű is. 1 evőkanál olajon kissé megpároltam a félszemeket, utána rákanalaztam a barnacukrot, kicsit hevítettem-karamellizáltam. Aláöntöttem a tokajit, és jól összeforraltam az egészet, hogy sűrűsödjön be a lé. Végül fél deci vízben elkevertem az étkezési keményítőt, és a szőlős mártáshoz adtam, icipicit rottyantottam rajta, addigra szépen össze is húzta, és félrehúztam, nehogy tovább forrjon.
A vajat az olajjal összeolvasztottam, majd a csirkemájakat átsütöttem rajta. Csak a tányérunkon sóztuk, sima párolt rizzsel körítettem. A fiam is lelkes volt élete első májehetnékjétől :)
Bő 2 adag, Nemisbékától
További szőlős receptajánlat tőlem: Szőlős csirke tokaji mártással
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése