Ha nem olvastam volna ChiliésVanilia gombalevesét angolul, akkor is ideírtam volna, hogy a tipikus magyar levest hogyan kell főzni. Végy tehát egy nagy fazekat, aprítsd bele a zöldséget, amiről a levest elnevezed, plusz még tegyél mellé félkarikára vágott répát. Ezt főzd meg sóval (opcionálisan vegetával, biovegetával, leveskockával, igényeseknek húslével), majd csinálj egy laza pirospaprikás rántást, add a leveshez, a végén pedig tejföllel és/vagy petrezselyemmel díszítsd. Tésztaevők szaggassanak bele vajgaluskát, vagy főzzenek bele valami tésztafélét. Így lett nekem karfiollevesem is.
Hozzávalók:
1 kisebb karfiol (1 kg)
2 nagy répa
só, bors, biovegeta
olaj, fél fakanál liszt, pirospaprika
fél doboz tejföl
Kövessük a fenti utasításokat :) Ebből 8 adag lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése