2006. december 9., szombat

Karfiolleves


Ha nem olvastam volna ChiliésVanilia gombalevesét angolul, akkor is ideírtam volna, hogy a tipikus magyar levest hogyan kell főzni. Végy tehát egy nagy fazekat, aprítsd bele a zöldséget, amiről a levest elnevezed, plusz még tegyél mellé félkarikára vágott répát. Ezt főzd meg sóval (opcionálisan vegetával, biovegetával, leveskockával, igényeseknek húslével), majd csinálj egy laza pirospaprikás rántást, add a leveshez, a végén pedig tejföllel és/vagy petrezselyemmel díszítsd. Tésztaevők szaggassanak bele vajgaluskát, vagy főzzenek bele valami tésztafélét. Így lett nekem karfiollevesem is.



Hozzávalók:




  • 1 kisebb karfiol (1 kg)


  • 2 nagy répa


  • só, bors, biovegeta


  • olaj, fél fakanál liszt, pirospaprika


  • fél doboz tejföl



Kövessük a fenti utasításokat :) Ebből 8 adag lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése