2008. szeptember 17., szerda

"A" tepsis krumpli juhtúrós tejföllel


Egyszerű is, nem is drága, irdatlan finom is. Családilag mi így csináltuk, verekedés volt a sültebb falatokért, délutáni alvás után suttyomban mindenki visszaoldalgott a konyhába a maradékot az arcába tolni. Mennyiségeket sajnos nem tudok közölni, tegnap 2 kg krumpliból sütöttük, kb. 5 adag lett belőle.



Hozzávalók:





  • krumpli




  • füstölt kenyérszalonna (sok)




  • juhtúró




  • tejföl




A krumplit megpucolom, és széles hasábokra vágom. A szalonnát felszeletelem, és bevagdosom a felső részén, hogy ha majd megsült, kakastaréj formát vegyen fel. A krumplit beleszórom a nagy, lapos tepsibe (amit a sütőhöz adnak), rádobálom a szalonnát, és 200-220 fokos sütőbe tolom. Jó egy órát hagyom sülni, közben időnként átforgatom az egészet. Ha már pirosasok a krumplik, készen is van. Közben a juhtúrót összekeverem a tejföllel, hogy ne legyen túl híg, de nagyon sűrű sem, ebbe tunkoljuk majd a krumplikat. Nagyon fontos ezután sok folyadékot fogyasztani. Ha a folyadék sör, az sem baj :)



További tepsis krumpli receptek tőlem: hagymás tepsis krumpli, vendégváró vega és nem vega tepsis krumpli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése