2008. szeptember 12., péntek

Bácskai rizseshús


Megláttam Fakanálnál, és úgy éreztem, reggel dolgom van a húsboltban. Egyébiránt jórészt Valaki követte el, mostanában ő a főszakács itthon.



Hozzávalók:





  • 50 dkg sertéscomb




  • 1 nagy fej hagyma




  • 20 dkg (vagy még több) rizs




  • 1-1 paprika és paradicsom




  • só, bors, őrölt kömény, pirospaprika




  • 1 fakanálnyi sertészsír (hamár homár, legyen kövér :)




A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és a zsírral együtt párolni küldjük. Rövid úton beletesszük a csíkokra vágott zöldpaprikát is, és amikor megdinsztelődtek, a kisebb kockákra vágott húst alaposan kifehérítjük rajta. Lehúzzuk a tűzről, pirospaprikázzuk, beletesszük a kockázott paradicsomot és a fűszereket, majd felengedjük egy kis vízzel, és jó egy órát főzzük, időnként megkevergetve. Amikor a hús már majdnem puha, a kissé átmosott rizst is hozzáadjuk, felengedjük nem túl sok vízzel, és további legalább 20 percen át összefőzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Mi savanyú uborkát ettünk hozzá.



4 adag, Fakanáltól tehát, köszi az ötletet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése