A paradicsomleves, amit anyám a kis piros fazékban főzött (azóta tönkrement, mármint a fazék). A paradicsomleves, amit apám tejföllel evett. A paradicsomleves, amibe galuskát vagy kiskockatésztát főzött. A paradicsomleves, amit gyakran palacsinta követett. A paradicsomleves, amit imádok :)
Hozzávalók:
kis olaj
1 fakanál liszt
2 kis paradicsomkonzerv
1 kis hagyma
zellerszár
só, cukor
betűtészta, galuska vagy kiskockatészta
Az olajból és a lisztből híg rántást készítek, majd felöntöm jó egy liter vízzel. Belekeverem a paradicsomkonzerveket, főni teszem. Közben beledobom a megpucolt hagymát (egyben) és egy zellerszárat, sózom, cukrozom. Összeforralom, beleteszem a tésztafélét, és hagyom megfőni. Tálalás előtt a hagymát és a zellerszárat kidobom.
4 adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése