2008. szeptember 18., csütörtök

Klasszik paradicsomleves


A paradicsomleves, amit anyám a kis piros fazékban főzött (azóta tönkrement, mármint a fazék). A paradicsomleves, amit apám tejföllel evett. A paradicsomleves, amibe galuskát vagy kiskockatésztát főzött. A paradicsomleves, amit gyakran palacsinta követett. A paradicsomleves, amit imádok :)



Hozzávalók:





  • kis olaj




  • 1 fakanál liszt




  • 2 kis paradicsomkonzerv




  • 1 kis hagyma




  • zellerszár




  • só, cukor




  • betűtészta, galuska vagy kiskockatészta




Az olajból és a lisztből híg rántást készítek, majd felöntöm jó egy liter vízzel. Belekeverem a paradicsomkonzerveket, főni teszem. Közben beledobom a megpucolt hagymát (egyben) és egy zellerszárat, sózom, cukrozom. Összeforralom, beleteszem a tésztafélét, és hagyom megfőni. Tálalás előtt a hagymát és a zellerszárat kidobom.



4 adag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése