2006. szeptember 26., kedd

Baconbe göngyölt aszalt szilva és csirkemáj


Nemhogy lefényképezni nem volt idő a szilvákat, de szegény Valaki is eltaktikázta magát. Arra gondolt, még forró, majd eszik később. Már csak az üres jénait találta a konyhapulton.



Hozzávalók:





  • 0,5 kg szeletelt bacon




  • 30 dkg aszalt szilva




  • 50 dkg csirkemáj, szívétől megfosztva




  • kicsi olaj




  • fogpiszkáló




Az aszalt szilvákat és a megmosott, felezett májakat a szalonnába tekerjük, fogpiszkálóval összetűzzük. Az olajjal kikent tűzálló tálba, pakolásszuk őket, letakarjuk alufóliával és forró (mondjuk 200 fokos) sütőbe toljuk. 20 perc múlva leszedjük a fóliát, 5 percig pirongatjuk őket, és készen is vannak. Krumplipürével, salátával isteni ebéd, de a megmaradt darabok hidegen is isteniek. Bélpoklosoknak előételként is kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése