Hozzávalók:
2 nagyobb szál póréhagyma
3 evőkanál olaj
3 dl tej
1 dl fehérbor
1 leveskocka, só, bors, szerecsendió
1 fakanál liszt
opcionálisan 5 dkg márványsajt, még opcionálisabban 2 marék reszelt parmezán
A póréhagymát felkarikázzuk, sózzuk, és az olajon jól megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, jól összekeverjük. Felöntjük 5-7 dl vízzel (a végén pótolni lehet, ha túl sűrű), beledobjuk a leveskockát és 5 percig rotyogtatjuk, beleeresztjük a merülőforralót botmixert. Utánaöntjük a tejet, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, beleöntjük a bort, és rottyantunk rajta egyet, és belerakjuk a sajtot. Ha olyanunk van, krutonnal vagy piríott fenyőmaggal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése