Ősi családi recept. Majdnem. A tesóm fedezte fel még tán az előző évezredben a Nők Lapjában, azóta nagy kedvenc.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertés vagy pulykahús (ha pulyka, akkor inkább comb)
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb hagyma
- 2-3 sárgarépa
- 1-2 fehérrépa
- 5 dkg gomba
- kevés zöldborsó
- 1 kis csomag petrezselyem
- kis olaj
- tárkony, só, bors
- tárkonyecet
- citromlé (frissen csavart)
- 1 dl tejszín
- 2 kávéskanál liszt
- 1 l húsleves
A hagymát megpirítjuk az olajon, rádobjuk a kisebb kockákra vágott húst. Megvárjuk, míg kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá tárkonyt, felöntjük egy kis húslevessel. 20 percig ebben pároljuk, akkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott zöldségeket és a borsót, valamit az aprított petrezselymet, és felöntjük a maradék húslével. Szükség esetén újrafűszerezzük. 25-30 percen keresztül továbbfőzzük, amíg a zöldség puha nem lesz. Ekkor behabarjuk a liszt-tejszín keverékével, és a tárkonyecettel, citrom levével savanyítjuk. Forralunk rajta egyet és kész.
4 adag, laktató leves lesz belőle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése