2006. szeptember 20., szerda

Tárkonyos raguleves


Ősi családi recept. Majdnem. A tesóm fedezte fel még tán az előző évezredben a Nők Lapjában, azóta nagy kedvenc.



Hozzávalók:



  • 30 dkg sertés vagy pulykahús (ha pulyka, akkor inkább comb)

  • 2 kisebb vagy 1 nagyobb hagyma

  • 2-3 sárgarépa

  • 1-2 fehérrépa

  • 5 dkg gomba

  • kevés zöldborsó

  • 1 kis csomag petrezselyem

  • kis olaj

  • tárkony, só, bors

  • tárkonyecet

  • citromlé (frissen csavart)

  • 1 dl tejszín

  • 2 kávéskanál liszt

  • 1 l húsleves



A hagymát megpirítjuk az olajon, rádobjuk a kisebb kockákra vágott húst. Megvárjuk, míg kifehéredik, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá tárkonyt, felöntjük egy kis húslevessel. 20 percig ebben pároljuk, akkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott zöldségeket és a borsót, valamit az aprított petrezselymet, és felöntjük a maradék húslével. Szükség esetén újrafűszerezzük. 25-30 percen keresztül továbbfőzzük, amíg a zöldség puha nem lesz. Ekkor behabarjuk a liszt-tejszín keverékével, és a tárkonyecettel, citrom levével savanyítjuk. Forralunk rajta egyet és kész.



4 adag, laktató leves lesz belőle

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése