Nővérkém most evett először töki pompost. Hja kérem, aki nem jár a Vörösmarty térre karácsony előtt, vagy az Etyeki pincefesztiválra, esetleg Kapolcsra :-) Bejött neki, én meg megígértem, hogy ideírom a receptjét, amely egyébként Kanbéka asszonytól származik. Fontos, hogy tényleg ne legyen vastag a tésztája sütés előtt, mert esetleg nem sül át a tészta!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
kevés tej
kevés cukor
1 krumplinyomónyi héjában főtt krumpli
1-2 evőkanál étolaj
a tetejére: fokhagymás tejföl, hagyma, opcionálisan baconkockák
Hagyományos módon kelttésztává alakítjuk a hozzávalókat, langyos helyen megkeleszteni. Tepsibe teríteni kb. egy centi vékonyan, és előmelegített sütőben néhány percig elősütni. Amikor kéreg képződött a tésztán, a fokhagymás tejföllel megkenni, sok-sok félkarika hagymát, opcionálisan baconkockát rászórni, majd megsütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése