2006. szeptember 10., vasárnap

Töki pompos


Nővérkém most evett először töki pompost. Hja kérem, aki nem jár a Vörösmarty térre karácsony előtt, vagy az Etyeki pincefesztiválra, esetleg Kapolcsra :-) Bejött neki, én meg megígértem, hogy ideírom a receptjét, amely egyébként Kanbéka asszonytól származik. Fontos, hogy tényleg ne legyen vastag a tésztája sütés előtt, mert esetleg nem sül át a tészta!



Hozzávalók:





  • 50 dkg liszt




  • 2,5 dkg élesztő




  • kevés tej




  • kevés cukor




  • 1 krumplinyomónyi héjában főtt krumpli




  • 1-2 evőkanál étolaj




  • a tetejére: fokhagymás tejföl, hagyma, opcionálisan baconkockák




Hagyományos módon kelttésztává alakítjuk a hozzávalókat, langyos helyen megkeleszteni. Tepsibe teríteni kb. egy centi vékonyan, és előmelegített sütőben néhány percig elősütni. Amikor kéreg képződött a tésztán, a fokhagymás tejföllel megkenni, sok-sok félkarika hagymát, opcionálisan baconkockát rászórni, majd megsütni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése